Narušuje vám rouška pleť? Máme pro vás řešení!

Skincare_while_wearing_face_covering_1400x700.jpg
Aktuální světová situace s sebou přináší nová pravidla a nové zvyky určené na ochranu našeho zdraví i zdraví lidí v našem okolí. Všichni si dosud ještě zvykáme na nošení roušek, důležité opatření, které se zřejmě alespoň na dobu blízké budoucnosti stane stálým jevem. Pokud se u vás však v důsledku nošení roušky vyskytuje podráždění pleti, suchá pleť nebo vyrážky, čtěte dál. Připravili jsme pro vás skvělé rady, jak se vypořádat s problémy s pletí v důsledku nošení roušek nebo jak těmto potížím dokonce předcházet.


Vyberte si správnou roušku
Pohodlně padnoucí střih a prodyšná látka jsou nutností. Všechny látky nejsou stejné: mějte na paměti, že některé umělé tkaniny mohou zachycovat pot, způsobovat podráždění a vyvolávat i akné. Přírodní látky, jako je například bavlna, jsou pro pokožku nejvhodnější, jelikož pomáhají pohlcovat pot a pleti umožňují dýchat. Roušky pravidelně střídejte a perte je jemným pracím prostředkem i antimikrobiálními prostředky, aby se tak minimalizoval výskyt mikrobů včetně bakterií a aby se zmírnilo akné i další projevy podráždění pleti.

Připravte svoji pleť …
Hydratace může pomoci zabránit podráždění. Než si nasadíte roušku, nejprve pleť vyčistěte a použijte hydratační krém se zklidňujícími složkami, jako jsou například heřmánek* a aloe vera*. Také se vyhýbejte hutným líčidlům, která ucpávají póry. Vybírejte si minerální kosmetiku s takovými přísadami, jako je například oxid titaničitý, který z pleti pohlcuje mastnotu.

… a pak svoji pleť ošetřete!
Po dlouhém dni nošení roušky se nezapomeňte o svoji pleť postarat jemnými hydratačními výrobky, které neobsahují dráždivé látky, jako jsou například sulfáty, které narušují lipidovou strukturu vnější vrstvy kůže*. K čištění používejte vlažnou vodu, a nakonec naneste další hydratační krém. Přidané prvky, jako jsou například antioxidanty a esenciální oleje, napomáhají vaši pleť obnovit a zklidnit*.

Vyzkoušejte toto:
Objeví-li se u vás vysušená pleť, podráždění nebo svědění, zkuste doma tuto jemnou hydratační masku, vyrobenou z pouhých tří jednoduchých přísad:

• 3 lžíce ovesných vloček
• 2 lžíce Herbal Aloe: Zklidňující čistící přípravek s aloe
• 1 lžíce medu

Ovesné vločky povařte se 2 lžícemi vody v mikrovlnné troubě po dobu 20 až 30 vteřin. Nechte trochu vychladnout a přidejte 2 lžíce Herbal Aloe Zklidňujícího čistícího přípravku s aloe a 1 lžíci medu. Až směs zcela vychladne, naneste ji na obličej a ponechejte na pleti asi 15 až 20 minut, poté ji zcela smyjte teplou vodou a jemným bezsulfátovým mýdlem.

*Srivastava JK et al. Chamomile: A herbal medicine of the past with bright future. Mol Med Report. 2010 Nov 1; 3(6): 895–901.
*Maenthaisong R et al. The efficacy of aloe vera used for burn wound healing: a systematic review. Burns. 2007 Sep;33(6):713-8
*Yanase K and Hatta I. Disruption of human stratum corneum lipid structure by sodium dodecyl sulphate. Int J Cosmet Sci. 2018 Feb;40(1):44-49
*Lin TK et al. Anti-Inflammatory and Skin Barrier Repair Effects of Topical Application of Some Plant Oils. Int J Mol Sci. 2018 Jan; 19(1): 70.
Addor FAS. Antioxidants in dermatology. An Bras Dermatol. 2017 May-Jun; 92(3): 356–362.